Frankrijk

Bourgondië 'Premium'

 • 19/08/2024
 • Busreis

vanaf € 940

Bereken uw prijs

Bourgondië, gelegen in het oosten van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, wijngaarden en gastronomie. Deze regio, met steden als Dijon en Beaune, is beroemd om zijn Bourgondische wijnen en middeleeuwse kastelen. De sfeer ademt een mix van historische pracht en culinaire verfijning, waardoor Bourgondië een aantrekkelijke bestemming is voor liefhebbers van geschiedenis, wijn en lekker eten. Alvorens te vertrekken naar Bourgondië raden wij u aan 4 sleutels mee te nemen: die van de kelder, die van de keuken, die van de zolder en die van de tuin. Onze reisleider zal samen met u tijdens deze Bourgondië-reis al deze deuren openen, om zo ten volle te kunnen genieten van de deugden des levens!... 

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijt

4 x lunch

alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 18/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering.
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 200
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Pontigny

  Na het vertrek vanuit onze opstapplaatsen rijden we met de PremiumTours TopView richting Pontigny. Hier brengen we een bezoek aan de  historische cisterciënzerabdij ‘Abbaye de Pontigny’. Het is één van de vier abdijen gesticht door de heilige Bernardus van Clairvaux. De abdij staat bekend om zijn indrukwekkende, middeleeuwse architectuur en serene omgeving. Tijdens de Franse Revolutie onderging de abdij aanzienlijke schade maar delen ervan zijn gerestaureerd. Tegenwoordig dient het als een cultureel erfgoed en een plaats van historisch belang. Vervolgens rijden we naar ons 4*- designhotel Novotel in Beaune. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Dijon

  Vandaag staat in het teken van Dijon. In de voormiddag bezoeken we het Musée des Beaux-Arts. Het museum, gehuisvest in het Palais des Ducs et des États de Bourgogne, bevat kunstwerken variërend van de oudheid tot de 19e eeuw. Hoogtepunten zijn onder andere werken van Vlaamse en Nederlandse meesters, evenals Bourgondische beeldhouwkunst. Het is een culturele schatkamer die de artistieke en historische rijkdom van de regio weerspiegelt. In de namiddag bezoeken we nabij Dijon  de Chartreuse de Champmol gesticht in de 14e eeuw. Het was bedoeld als de hertogelijke necropolis en is een belangrijk historisch en artistiek erfgoed. Dit klooster is beroemd om het werk van beeldhouwer Claus Sluter, waaronder het "Pleurants" monument voor de hertogen van Bourgondië. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Beaune

  We starten onze dag met een bezoek aan de Hospices de Beaune. Het oorspronkelijke hospitaal, het "Hôtel-Dieu", staat bekend om zijn opvallende architectuur, en zijn kleurrijke dakpannen. Het diende oorspronkelijk als een liefdadigheidsinstelling voor zieken en armen. Vandaag de dag herbergt het hospice een museum en staat het symbool voor de Bourgondische geschiedenis en filantropie. Na de lunch zetten we onze reis voort naar een mosterdfabriekje. ‘Mosterd uit Dijon’ is immers een historische smaakmaker en mag niet ontbreken tijdens onze reis. Bourgondië heeft schilderachtige dorpjes, prachtige wijngaarden en staat wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen. Daarom nemen wij tijd om te genieten van het landschap en een unieke sfeer tijdens een wijndegustatie. . 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Leven als een Bourgondiër

  In de ochtend bezoeken we een trotse biologische boer, Bienvenue à la ferme en Bio Bourgogne. We stappen in de betoverende wereld van rode/zwarte bessenverwerking waar het bereiden van smakelijke lekkernijen in koperen potten geen geheimen kent! Geniet van heerlijke momenten terwijl men de diverse smaken van de rode/zwarte bessenproducten ontdekt, zowel met als zonder alcohol. Vervolgens gaan we naar de Abdij van Fontenay. Deze cisterciënzerabdij werd gesticht in 1118 en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De abdij is bekend om zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, waaronder de kerk, kloostergang en slaapzalen. Het is een indrukwekkend voorbeeld van cisterciënzerkunst en een oase van rust te midden van groene bossen.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Terugreis

  We starten met een bezoek aan een goed bewaard middeleeuws kasteel ‘Le Château de Germolles’,  gebouwd in de 14e eeuw. Het staat bekend om zijn charmante architectuur en historische betekenis als residentie van de hertogen van Bourgondië. Het kasteel biedt bezoekers een glimp van het middeleeuwse leven en heeft prachtige tuinen om te verkennen. We besluiten deze reis met een heerlijke lunch voordat we huiswaarts keren naar onze afstapplaatsen. 

Novotel Beaune

Omgeving

Novotel Beaune**** ligt in het zuiden van Beaune. 

Kamerbeschrijving

Na een lange zomerdag kan u een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad of genieten van de prachtig, aangelegde tuin. Het is ideaal gelegen om van hieruit het erfgoed van de gastronomie en wijnproeverij te verkennen.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
Maaltijden

Het restaurant van Novotel Beaune serveert traditioneel Franse gerechten en een ontbijtbuffet.