Kroatië

Kroatië 'Premium'

 • 21/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 2255

Bereken uw prijs

Een schitterende kust met talloze idyllische eilanden, een mengelmoes van culturen en een heerlijke, zuiderse keuken maken van Kroatië echt een land om te ontdekken. Iedereen die langs de Kroatische kust reist, zal betoverd zijn door de zinnenstrelende Adriatische Zee. U ervaart Zagreb, de hoofdstad op mensenmaat, de unieke schoonheid van de karstgebieden bij de Plitvicemeren en de watervallen van Krka. Dubrovnik, de ‘parel aan de Adria’, met zijn authentieke, historische binnenstad en ook Split, waar Romeinse keizers voor een stukje UNESCO Werelderfgoed hebben gezorgd, zullen u zeker weten te bekoren. Een comfortabele ontdekkingstocht langs ongerept natuurschoon, met de ontdekking van middeleeuwse stadjes. Sretan put!

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x wijndegustatie met versnaperingen 

1 x oesterdegustatie op een mooie locatie

3 x lunch 

alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse vlucht Brussel-Split en terug met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 08/11/2023

Niet inbegrepen:
 • overige dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis-en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 564
22B tweepersoonskamer, kamer met zeezicht Falkensteiner Hotel & Spa Iadera + € 45/per persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Het middeleeuwse Trogir

  Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Split, waar onze PremiumTours TopView ons opwacht. De goedbewaarde middeleeuwse stad Trogir zal ons met zijn prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd weten te bekoren. De mooie, romaanse kerken zijn gevuld met buitengewone renaissancistische en barokke werken. Het belangrijkste gebouw is de Sint-Laurentiuskathedraal met het bekende, westelijke portaal, een meesterwerk van meester Radovan, het  belangrijkste voorbeeld van romaans-gotische kunst in Kroatië. We verblijven 1 nacht in het 5*-hotel Radisson Blu Resort & Spa in Split.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het Romeinse Split & Salona

  Dankzij haar economische en strategische waarde was Salona destijds de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatië. De restanten van de stadsmuren, het amfitheater, de begraafplaatsen en de necropolis zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Verzorgde lunch. Split is één van de grootste havensteden aan de Adriatische Zee, een belangrijke industriestad en het voornaamste culturele centrum van Dalmatië. De bezienswaardigheden van de stad zijn grotendeels samengepakt in het paleis van Diocletianus, hetgeen het oude centrum van Split vormt. Aan de schilderachtige markt van Split, gelegen in de omgeving van de Srebrna Vrata, aan de voet van de Sint-Domniuskathedraal, kan men kennismaken met het dagelijkse leven van de inwoners en de gezelligheid van deze stad. Via de Neretva-delta bereiken we het 5*-hotel Admiral Grand hotel in Slano waar we 3 nachten zullen verblijven.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Dubrovnik, juweel van het UNESCO Werelderfgoed

  Dubrovnik, dat bestempeld wordt als de parel aan de Adriatische Zee, is met behulp van UNESCO helemaal gerestaureerd. De stad werd gesticht door de Grieken en groeide tijdens de Byzantijnse en Venetiaanse overheersing uit tot een belangrijke havenstad. Binnen de stadsmuren vinden we een schat aan cultuur en historie. Tijdens een wandeling door het oude centrum krijgen de belangrijkste monumenten onze aandacht: het franciscanenklooster met de oudste apotheek ter wereld, het Rectorenpaleis, het Sponzapaleis, het standbeeld van Orlando, de fontein van Onofrio en de kathedraal. Na de lunch wandelen we over de borstwering en genieten we van prachtige uitzichten over de oude stad.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verkenning op het schiereiland Pelješac

  Ston, gelegen op het schiereiland Pelješac, behoort tot één van de indrukwekkendste middeleeuwse steden van Kroatië. De stadskern is zeer compact; al kuierend ontdekt men de charme en de pracht van dit stadje het best. Een inspannende wandeling op de stadsmuren is zeker de moeite, want vanop de hoogste wachttorens heeft men een prachtig uitzicht over de vruchtbare vallei en de zoutpannen die tot de grootste van Europa behoren. Ook behoort de streek tot de beste wijnregio’s van Kroatië. In Mali Ston worden overheerlijke oesters gekweekt. De schone zee vol mineralen die zich mengen met karst zoetwaterbronnen en de rijke zeebodem waarin plankton zweeft, maken van deze baai de ideale biotoop.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Het Slavische Šibenik & de spectaculaire watervallen van de Krka

  In een pittoreske, grillig gevormde baai waarin één van de mooiste karstrivieren van Kroatië, de Krka, uitmondt, ligt Šibenik. Deze oudste Slavische stad van Kroatië is een juweeltje aan de Adriatische Zee en bezit een bijzonder fraaie, laatgotische kathedraal met Noord-Italiaanse invloeden. We laten ons tijdens een stadswandeling door Šibenik aangenaam verrassen door mooie gevels en gezellige pleintjes. Het Nationaal Park Krka, bekend om z’n mooie watervallen is een wonder van karstschoon. De watervallen van Skradinski Buk zijn de mooiste. Over een lengte van 400 m storten de watervallen zich over 17 cascades de diepte in. Rondom deze watervallen loopt een aangelegd en goed begaanbaar wandelpad. We verblijven de volgende 3 nachten in het 5* Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, prachtig gelegen op de kleine landtong Punta Scala nabij Zadar. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Natuurwonder Plitvicemeren

  Het Nationaal Park Plitvicemeren is door UNESCO als Werelderfgoed beschermd en is één van de mooiste natuurwonderen van Europa. Het park bestaat uit 16 meren die onderverdeeld zijn in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Deze zijn ontstaan door de natuurlijke vorming van travertijn en dammen, die samen een grandioos architectonisch natuurfenomeen vormen. De essentie van dit gebied is schoonheid, in landschappen die soms woest, soms vredig, maar nooit ééntonig zijn (aangepast schoeisel voorzien). 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Zadar, een reis door de tijd & Nin

  Zadar is gelegen op een smal schiereiland. De stad is rijk aan historische kunstschatten, afkomstig uit verschillende tijdperken. De oude stad bewaart onschatbare overblijfselen van 2000 jaar geschiedenis. Zo zijn er tal van Romeinse overblijfselen, middeleeuwse vestingmuren en Venetiaanse paleizen. De vroegromaanse Sint-Donatuskerk is hét symbool van de stad. In de Romeinse tijd was hier het forum. Uniek is het zeeorgel dat geluid maakt op het ritme van de golven van de Adriatische Zee. Niet ver van Zadar ligt op een eiland het middeleeuwse stadje Nin, omringd door een ondiepe lagune. Lichte lunch wordt voorzien. De middeleeuwse stadsmuren en stadspoort wijzen erop dat Nin een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Kroatië.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Split voor onze terugvlucht naar Brussel. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

5*- Radisson Blu Resort & Spa, Split

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Admiral Grand Hotel

Omgeving

Het Admiral Grand Hotel ligt op slechts 29 km van Dubrovnik, aan het strand van de Dubrovnik Rivièra, aan de natuurlijke baai van Slano.

Kamerbeschrijving

Het hotel biedt luxe ingerichte kamers met een gemeubileerd balkon, tussendeuren, individueel regelbare airconditioning, een interactieve satelliet-tv en nog veel meer voorzieningen. 

Logies
11A (+ €415): éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
Faciliteiten
 • 24-uursreceptie
 • gratis WiFi
 • valutawissel
 • bagageopslag
 • wellnesscentrum
 • binnen- en buitenzwembad
 • sauna
 • zonneterras
 • eigen strand
 • restaurant
 • bar
 
Maaltijden

Er wordt de grootst mogelijke aandacht besteed aan heerlijke lokale en internationale gerechten; zelfs de meeste kritische fijnproever wordt tevreden gesteld.

5*Falkensteiner hotel & Spa, Iadera

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer, kamer met zeezicht Falkensteiner Hotel & Spa Iadera