Noorwegen

Noordkaap en Lofoten 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 3055

Bereken uw prijs

Een reis naar het gebied boven de poolcirkel is om méér dan één reden een hoogtepunt van uw vakantie in Scandinavië. Hier, tussen de Noordelijke IJszee en de Russische grens, trekt de natuur onbelemmerd al haar registers open. In de zomer laat het licht van de nimmer ondergaande zon mensen, dieren en planten op het podium staan van een unieke wereld. U reist comfortabel doorheen Noors- en Fins-Lapland, en kan non-stop genieten van fjorden, eilanden, bergen en vissersdorpen. Onze goed doordachte reisroute biedt u veel meer unieke ervaringen dan deze tekst kan weergeven!

Inbegrepen:

9x diner, overnachting en ontbijtbuffet

8x lunch

Reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar

Inkomgelden volgens programma:  IJszeekathedraal in Tromsø, Noordkaaphal, Alta museum, Husky-farm, Kerkje Sodankylä…

boottocht Trollfjord

wegen-, tunnel- en veerbootkosten

luchthaventransfer heen en terug

lijnvlucht heen Brussel-Bodø, via Oslo met SAS en lijnvlucht terug Rovaniemi-Brussel, via Helsinki met Finnair

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken (water staat gratis op tafel)
 • reis-en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven

 

Toeslagen
single kamer 11A: + € 645
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

euro, Noorse kroon en visa card.
10 NOK = ca. € 0,97.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Bodø, toegangspoort tot het noorden van Noorwegen

  Vertrek vanuit de opstapplaatsen naar Brussel voor de lijnvlucht naar Bodø. We stappen in de PremiumTours TopView en rijden naar het centrum van deze charmante stad. Bodø ligt net ten noorden van de noordpoolcirkel. Hier ligt het noordelijke eindpunt van de Noorse spoorwegen en beginnen de Lofoten. We maken - indien mogelijk - een korte wandeling in het centrum alvorens we inchecken in het 4* Radisson Blu Hotel, mooi gelegen nabij de haven van Bodø, voor onze eerste overnachting.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Lofoten-eilanden, het paradijs van het noorden

  Deze ochtend wat vroeger uit de veren voor de ferry van Bodø naar Moskenes, het westelijke puntje van de Lofoten. De Lofotenarchipel bestaat uit verschillende eilanden aan de noordwestkust van Noorwegen en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Deze verzameling eilanden is een unieke combinatie van grillige bergtoppen, rustige dorpjes met kleurrijke ‘rorbuer’ (omgebouwde vissershuisjes) en witte zandstranden. U hoeft hier ook niet ver te gaan om de rekken te spotten waaraan de stokvis droogt. Een stop in enkele van de vissersdorpen zoals o.a. Nusfjord, Å en Reine is een must! We verblijven de volgende 2 nachten in het bijzonder charmante Henningsvær.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Boottocht Trollfjord

  Na een rustig ontbijt verkennen we Svolvær, een stadje waar de visindustrie centraal staat. Vervolgens maken we een mooie boottocht naar de Trollfjord, één van de beroemdste fjorden van Noorwegen. Deze fjord dankt z’n verbluffende schoonheid aan de smalle inhammen omgeven door steile bergen en enorme kliffen. De legende wil dat deze geïsoleerde bergen en grotten de woonplaats zijn van mysterieuze en beangstigende wezens – trollen genaamd - die een prominente rol spelen in de Noorse mythologie. In de Trollfjord ontdekken we een verscheidenheid aan vogels, waaronder de machtige zeearend. Waarachtig mooi!

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Svolvær-Tromsø

  Na het ontbijt rijden we naar Fiskebøl, waar we de nieuwe Lofast-route nemen naar Lilleng. Rit via Bjerkvik en Andselv naar Gratangen. Na de lunch via Nordkjosbotn en langs de Balsfjord naar Tromsø, ook ‘het Parijs van het Noorden’ genoemd. We brengen een bezoek aan de IJszeekathedraal.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tromsø-Alta (OLD)

  Tromsø is de grootste Noorse stad boven de poolcirkel en was de startplaats van talrijke poolexpedities. Een bezoek aan het poolmuseum (facultatief) is hier een aanrader. Na wat vrije tijd vertrekken we richting Alta
  en nemen we tweemaal een overzetboot. We steken eerst de Storfjord over, en daarna de Lyngenfjord. Omwille van de verschillende bootoverzetten wordt er voor vandaag een verzorgd lunchpakket voorzien. Dit alles in het unieke kader van de 1.800 m hoge Lyngen Alpen. De Kvænangsfjell bergpas biedt ons adembenemende uitzichten over een diep ingesneden fjordenlandschap.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Alta-Honningsvåg

  Vandaag begint de laatste etappe naar het meest noordelijke punt van Europa: de Noordkaap. Op een rustig tempo rijden we door het Senneland, met zijn bergtoppen en ravijnen, langs de Porsangerfjord en houden
  we halt in een typisch vissersdorpje. Langs indrukwekkende tunnels en een brug bereiken we het Noordkaapeiland Magerøya en ons hotel in Honningsvåg, waar we 2 nachten verblijven. Na het diner bewonderen we
  het fenomeen van de middernachtzon met een onvergetelijk uitzicht op de Arctische IJszee en op het Noordkaapplateau, Europa’s noordelijkste stukje land.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Eiland Magerøya ‘van maanlandschap tot arctische idylle’

  De weg naar Gjesvær lijkt op sommige plaatsen op een maanlandschap. Voor we de Noordelijke IJszee kunnen zien, wanen we ons in niemandsland. Vanaf een heuveltop komt de mooi gelegen baai van Gjesværstappan in zicht, een archipel van 100 grotere en kleinere rotseilanden. Het contrast is verbluffend. Verder naar Skarsvåg, een lief klein vissersdorpje van waaruit een mooie wandelweg naar de Kirkeporten vertrekt. We laten u ook kennismaken met het dorpje Kamøyvær, meer dan een omweg waard.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Honningsvåg-Inari

  We verlaten Magerøya en rijden langs de Finnmark-hoogvlakte naar Karasjok, niet ver van de Noors-Finse grens. Indien mogelijk bezoeken we het Samen-parlementsgebouw. Interessant is ook het Sápmi Park, waar we meer te weten komen over de culturele leefwereld van de Samen. We krijgen nog een betere voeling met de streek tijdens een bezoek aan een husky-farm, waar we kennismaken met dit typische ras van poolhonden en hun schattige puppies. In de namiddag zetten we onze tocht verder door Fins-Lapland richting het Inarimeer, het ‘heilige meer der Lappen’, waar we overnachten.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Inari-Rovaniemi

  We reizen verder door Fins-Lapland met z’n imponerende meren, uitgestrekte bossen en overstekende rendierkuddes, en houden een rustig tempo aan. Onderweg maken we kennis met de flora eigen aan deze streek. In Sodankylä stoppen we aan de oudste houten kerk van de Samen, en rijden we verder zuidwaarts tot aan de poolcirkel. Hier houden we halt aan Santa Claus village, de verblijfplaats van de Kerstman.

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen

  Rovaniemi-terugvlucht

  In de loop van de voormiddag vertrekken we naar de luchthaven van Rovaniemi voor de lijnvlucht naar Brussel, via Helsinki, met Finnair. 

Diverse hotels Noordkaap

Omgeving

Hoe noordelijker, hoe kleiner het hotelaanbod. We hebben in functie van de reisroute of de specifieke locatie telkens zorgvuldig het betere of meest geschikte hotel van de regio of de stad geselecteerd.

Faciliteiten

Het comfort op de kamer varieert van nette standaardkamers (steeds aparte badkamer) tot comfortkamers.

Logies:
11A ( + € 645): éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Maaltijden

Dagelijks een Scandinavisch ontbijtbuffet en de diners zijn in buffetvorm of 3-gangenmenu met koffie.