Portugal

Riviercruise op de Douro - MS Queen Isabel 5*

 • Cruise

Vanaf € 2120 in type 22D

Bereken uw prijs

In het noorden van Portugal slingert de Douro - of gouden rivier - zich langs duizenden wijngaarden naar de historische stad Porto. De Dourovallei is dan ook zo'n gebied waar u niet op uitgekeken raakt. Prachtige landschappen met eindeloze wijnranken waar, jaar in jaar uit, de druiven groeien voor de wereldberoemde portwijn. We ontdekken mooie en karakteristieke stadjes, schilderachtige dorpjes,  genieten van prachtige vergezichten en proeven uiteraard van de portwijn uit deze oudste afgebakende wijnregio ter wereld.

BOEK VÓÓR 31/01/2024 & PROFITEER VAN DE VROEGBOEKKORTING
INCLUSIEF FOOIEN BOORDPERSONEEL
LUCHTHAVENVERVOER INBEGREPEN
EIGEN CAROLUS PREMIUMTOURS REISBEGELEIDING

Inbegrepen:

Luchthaven vervoer heen en terug. Alle excursies met plaatselijke autocar.

8-daagse cruise met MS Queen Isabel 5* in het gekozen kajuittype

alle inkomgelden volgens voorgesteld programma 

verblijf op basis van volpension vanaf diner 1e dag tot en met ontbijt 8e dag

Dranken tijdens de maaltijden aan boord: water, lokale wijn, thee en koffie, niet alcoholische dranken, lokaal bier. Dranken tijdens de maaltijden bij de excursies: water, lokale wijn, thee en koffie, niet alcoholische dranken

welkomstcocktail

folklore show en Fado avond aan boord

bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd

gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord

alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding

audioguide systeem

Nederlandstalige voordrachten aan boord

lijnvlucht naar Porto heen en terug

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reis-en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: 1-persoons kajuit hoofddek comfort venster + € 1435
11B: 1-persoons kajuit bovendek deluxe schuifraam + € 1935
11C: 1-persoons kajuit panoramadek deluxe balkon + € 2270
11D: 1-persoons kajuit hoofddek comfort venster achteraan + € 1035
22B: 2-persoons kajuit bovendek deluxe schuifraam € 560/persoon
22C: 2-persoons kajuit panoramadek deluxe balkon + € 775/persoon
22A: 2-persoons kajuit hoofddek comfort venster + € 245/persoon
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: Euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Porto

  Na aankomst op de luchthaven van Porto, transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia) en inscheping aan boord van de MS Queen Isabel 5*, ons luxueuze ‘rivierhotel’ voor de komende 7 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Regua - Casa de Mateus - Pinhão

  De MS Queen Isabel vangt zijn vaart aan. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Kort na de middag meren we aan in Regua. Deze stad midden in de vallei was het hart van de wijnhandel in de 13e eeuw. We bezoeken er het moderne museum van de Douro. Het bevindt zich in een oud magazijn en wil het erfgoed beschermen en promoten van de wijngebieden langs de bovenloop van de Douro, die opgenomen zijn als UNESCO Werelderfgoed. Van hier vertrekken we richting Casa de Mateus. We krijgen een rondleiding in dit elegante landhuis uit de 18e eeuw dat een echt barokjuweel is, en bezoeken ook de tuinen. Met lanen vol bloemen, exotische planten en een tunnel van cipressen vormt het een subliem voorbeeld van landschapskunst. Het meer, waarin het prachtige gebouw wordt weerspiegeld, vormt op dat vlak de kers op de taart. We brengen de avond door in de Quinta da Avessada. Dit familiale wijndomein produceert al meer dan 160 jaar de vermaarde moscatelwijn. Quinta da Avessada ligt op 600 meter hoogte en biedt een uitzonderlijk uitzicht op de Douro. Na een muzikaal aperitiefje ontdekken we samen met de eigenaar het domein. Een heerlijk avondmaal in een quinta. Terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Barca d’Alva - Castelo Rodrigo

  In de voormiddag vaart het schip tot Barca d’Alva, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuwse dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Barca d’Alva Salamanca (Spanje) - Pocinho (Portugal)

  Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca,   geklasseerd   als UNESCO Werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas. Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en beschermt een rijkelijk versierd, gewelfd interieur. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel. We keren terug naar het schip waarna we onze reis voortzetten richting Pocinho.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Pocinho – Lamego - Regua

  In de voormiddag vaart de MS Queen Isabel verder door de prachtige Dourovallei, langs unieke landschappen met wijngaarden op elk mogelijk plekje langs de bergflanken. Na de lunch aan boord van het schip bezoeken we een quinta (wijndomein) en proeven we enkele lokale toppers in een sublieme omgeving. Vervolgens rijden we met een autocar naar Lamego, waar in 1143 de soevereiniteit van Afonso Henriques werd erkend. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal uit de 12e eeuw, die in de loop der eeuwen vele malen werd verbouwd en daardoor vandaag een bijzonder eclectisch geheel van stijlen laat zien. Daarna bezoeken we het museum van Lamego, in een voormalig bisschoppelijk paleis uit de 18e eeuw. Hier ontdekken we een collectie beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten van onschatbare waarde. Folkloristische voorstelling aan boord.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Regua – Porto

  In de voormiddag vaart het schip richting Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over de rivier. Het historische centrum prijkt op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw en is één van de oudste monumenten van de stad. Niet ver daarvandaan ontdekken we in het stationsgebouw uit begin 19e eeuw meer dan 20.000 tegeltjes die de geschiedenis van Portugal uit de doeken doen. Vervolgens bezoek aan het Beurspaleis, gelegen in het hart van het historische centrum en geclassificeerd als Nationaal Monument. Het paleis heeft enkele opmerkelijke kamers, waarvan de meest indrukwekkende ongetwijfeld het Moorse Salon is, geïnspireerd op het Alhambra. De stadstour eindigt met een wijnproeverij in één van de kelders van Vila Nova de Gaia. Na het diner is er een fadoconcert aan boord van het schip.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Porto – Braga - Guimarães

  In de voormiddag trekken we per autocar naar Braga om het uitzonderlijke patrimonium te ontdekken van deze stad, die ooit het ‘Rome van Portugal’ werd genoemd. Ook vandaag is Braga nog altijd één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Kennismaking met het Santuário do Bom Jesus do Monte. De grote trap die naar de top leidt, telt 17 terrassen, elk versierd met symbolische fonteinen, allegorische standbeelden en barokdecoraties. Het monumentale geheel biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Tijdens een wandeling door het oude centrum bewonderen we de vele kerken en historische gebouwen en brengen we een bezoek aan de Sé, de kathedraal van de stad. Het religieuze bouwwerk dateert uit de 12e eeuw en is niet alleen het symbool van de stad, maar ook de oudste kathedraal van het land. We lunchen in een restaurant. In de namiddag trekken we naar Guimarães, ten noordoosten van Porto, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Na een kennismaking met het opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum aan het Largo da Oliveira (Olijfboomplein) brengen we een bezoek aan het paleis van de hertogen van Braganza, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen uit de Franse Bourgogne. Terugkeer naar het schip in Porto en overnachting aan wal.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  In de ochtend nemen we afscheid van de bemanning en verlaten we het schip. We begeven ons naar de luchthaven van Porto voor onze vlucht met terugreis naar België. 

MS Queen Isabel

Kamerbeschrijving

Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en verdeeld over 3 dekken.

Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privébalkon: 18 luxe kajuiten met een oppervlaktevan 20m² en 2 suites (op aanvraag) met een oppervlakte van 30m². De suites hebben ook een apart salon.
Op het Bovendek bevinden zich 23 luxekajuiten van 15m² met een groot schuifraam.
Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden).

Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die samengeschoven of uit elkaar gezet kunnen worden, douche/toilet, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger en kluis.

22A: tweepersoons kajuit hoofddek comfort venster
22B: tweepersoons kajuit bovendek deluxe schuifraam
22C: tweepersoons kajuit panoramadek deluxe balkon
22D: tweepersoons kajuit hoofddek comfort venster achteraan
11A: éénpersoons kajuit hoofddek comfort venster
11B: éénpersoons kajuit bovendek deluxe schuifraam
11C: éénpersoons kajuit panoramadek deluxe balkon
11D: 1-persoons kajuit hoofddek comfort venster achteraan

Faciliteiten
 • zwembad met tegenstroom en ligstoelen
 • gezellige bar/salon op het Panoramadek
 • kleine souvenirshop
 • restaurant
Maaltijden

Volpension. Er worden heerlijke maaltijden geserveerd op het schip.