Albanië

Albanië 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1810

Bereken uw prijs

Albanië, gelegen in Zuidoost-Europa, is een land dat wordt gekenmerkt door zijn diverse landschap met majestueuze bergen, prachtige stranden aan de Adriatische Zee en een rijke geschiedenis die invloeden van verschillende culturen weerspiegelt. Het is een opkomende bestemming die reizigers aantrekt vanwege zijn natuurlijke schoonheid en culturele erfgoed. Albanië stond tot bijna 3 decennia geleden nog onder een communistisch regime, waardoor het bijna hermetisch afgesloten was van de buitenwereld. En hoewel het land nog steeds heel wat in te halen heeft om zijn buren in Europa te evenaren, maakt het grote stappen naar blijvende vooruitgang. Albanië is een land met een onmetelijk lange geschiedenis, met invloeden van de Grieken, Illyriërs, Romeinen, Venetianen, Byzantijnen en Ottomanen. We selecteerden voor u tijdens deze reis enkele must-sees zoals archeologische vindplaatsen, UNESCO-steden en de hoofdstad Tirana. Op een aangenaam tempo genieten we ondertussen van fantastische landschappen met indrukwekkende bergmassieven, ongerepte natuur en turkooisblauwe zeeën. Maak u klaar om te ontdekken wat voor een verrassend mooi land Albanië is!

Inbegrepen:

7 x overnachting en ontbijt

7 x diner

6 x lunch

1 x wijndegustatie 

alle inkomgelden volgens programma

alle excursies met PremiumTours luxe Autocar

rechtstreekse vlucht Amsterdam-Tirana en terug met Transavia

luchthaventransfer heen en terug

PremiumTours audioguide 

deskundige begeleiding

extra plaatselijke Engelstalige gids

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 30/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonljke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 300
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart of internationale paspoort, minimaal 3 maanden geldig bij aankomst volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Schiphol

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (Vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Valuta:

Euro ter plaatse wisselen in Albanese Lek:
100 ALL = ca. € 0,93
en credit cards.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1

  De hoofdstad Tirana

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Amsterdam voor onze rechtstreekse vlucht naar Tirana. Aan de luchthaven stappen we in onze PremiumTours luxe autocar en rijden we richting hoofdstad. Tirana is een dynamische stad in het hart van de Balkan. Deze stad biedt een levendige mix van geschiedenis en moderniteit, met kleurrijke gebouwen en een bruisende sfeer. Tirana is de toegangspoort tot de rijke geschiedenis en cultuur van Albanië, met tal van bezienswaardigheden en ervaringen om van te genieten. De eerste 2 nachten verblijven we in het uitstekende 5* Maritim Hotel Plaza in Tirana.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kruja - Tirana

  Een bijzondere plek voor de Albanezen is Kruja. Het is vooral bekend vanwege zijn historische betekenis en cultureel erfgoed, met name in verband met de nationale held van Albanië, Gjergj Kastrioti, ook bekend als Skanderbeg. Het Skanderbeg Museum binnen de kasteelmuren vertelt het verhaal van deze nationale held en zijn strijd voor onafhankelijkheid. Daarnaast biedt het etnografisch museum, gevestigd in een oud huis, inzicht in de levensstijl in het noorden van Albanië. Een bezoek aan de oude stad Kruja is zoals een boeiende reis door de geschiedenis en cultuur van Albanië. De geplaveide paden leiden ons naar de Ottomaanse bazaar met houten winkels en de imposante kasteelmuren. Een onvergetelijke ervaring om de rijke erfenis van de stad te verkennen. In de namiddag maken we vanuit het hotel een interessante stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in Tirana. We brengen een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum waar de belangrijkste fasen uit de Albanese geschiedenis vertegenwoordigd zijn.

 • dag 3

  Klooster van Ardenica – Apollonia – Vlora

  Een eerste stop maken we aan het Byzantijnse klooster van Ardenica. Dit was een belangrijk historisch, cultureel en spiritueel centrum van de orthodoxe kerk gedurende vele eeuwen. De 18e-eeuwse kerk van St. Mary is een hoogtepunt, met prachtige interieurs, waaronder de indrukwekkende iconostase met afbeeldingen van heiligen en zondaars, draken en engelen. Een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. Verder naar Apollonia gelegen op de ruïnes van het oude Illyrische Gylakea. Deze oude stad werd gesticht door Griekse kolonisten uit Korinthe en Corcyra in de 7e eeuw voor Christus. Tijdens de Romeinse periode groeide Apollonia uit tot een welvarende stad in de buurt van de rivier de Aos (nu de Vjosa). Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de stadsmuren, monumenten van Agonothetes, de bibliotheek, het Odeon, de portiek, het huis met mozaïeken, het museum van Apollonia en de kerk van St. Mary. Helaas werden vóór 1946 enkele beelden en objecten door andere landen geconfisqueerd. De overgebleven beelden zijn te zien in het museum, dat is gehuisvest in het klooster. Vervolgens rijden we naar de kust richting Vlora, waar we deze nacht verblijven in het 4*-hotel Partner.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Albanese Rivièra

  Vanuit Vlora is het een adembenemende reis, met tussenstops onderweg voor foto's. De schilderachtige bergrit biedt prachtige uitzichten, terwijl wij afdalen langs de rotsachtige kustlijn van de Ionische Zee. Onderweg zijn er talloze fotomogelijkheden om het natuurlijke landschap vast te leggen, met unieke dorpsgezichten en bezienswaardigheden zoals het fort van Porto Palermo en de charmante badplaats Himara. Deze rit is een onvergetelijke reis langs ongerepte stranden en adembenemende vergezichten. We vervolgen onze route richting Saranda. Daar verblijven we 2 nachten in het 5*-Santa Quaranta Premium Resort (of gelijkwaardig).

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Saranda - Butrint – Saranda

  Butrint is een historische, archeologische site in het zuiden van Albanië die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze oude stad heeft een rijke geschiedenis en was ooit een belangrijke Griekse en Romeinse nederzetting. Hier verkennen we de goed bewaard gebleven overblijfselen zoals tempels, amfitheaters, baden, en oude stadsmuren. Het is een fascinerende plek om inzicht te krijgen in de beschavingen die hier hebben gewoond en de evolutie van de stad door de eeuwen heen. De natuurlijke omgeving rond Butrint is ook prachtig, met een lagune en een nationaal park dat waardevolle flora en fauna herbergt.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Blue Eye - Gjirokastra - Berat

  Het eerste bezoek vandaag is de mooiste waterbron in Albanië, de Blue Eye met haar haast onrealistisch blauwe, smaragdgroene kleur die telkens weer verandert naargelang de lichtinval. Het water borrelt omhoog vanuit een karstgrot waarvan niemand de diepte kent, maar dieper dan 50 m is ze sowieso. Vervolgens naar Gjirokastra, een historische stad in het zuiden van Albanië die bekend staat om zijn goed bewaarde Ottomaanse architectuur. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en wordt vaak "de stad van de stenen" genoemd vanwege de karakteristieke stenen daken van de huizen. Het lijkt hier alsof de huizen tegen de steile hellingen van het Gjerë-gebergte geplakt werden. Het imposante Gjirokastra-kasteel waakt over de vallei en domineert de skyline te midden van een zee van leisteengrijze daken die een labyrint van steegjes en trappen verbergen. Hier is het aangenaam verdwalen! We brengen een bezoek aan het etnografisch museum, een gereconstrueerd huis gebouwd op de assen van het geboortehuis van Enver Hoxha, de communistische leider van Albanië tot 1985. In Berat verblijven we in het 5*-hotel Colombo.

 • dag 7

  Berat – wijndegustatie – Tirana

  Berat, ook wel bekend als "de stad van de duizend ramen", is een historische stad in het midden van Albanië. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door zijn goed bewaarde Ottomaanse architectuur, met talloze ramen in de witte huizen die op de hellingen van de heuvel zijn gebouwd. Het historische centrum van Berat is verdeeld in 3 belangrijke wijken: Mangalem, Gorica en Kala waar het kasteel ligt. Berat biedt bezoekers een betoverende reis terug in de tijd, met zijn oude kasteel, oude moskeeën, kerken en musea. Het Nationaal Museum Onufri in Berat herbergt waardevolle orthodoxe iconen en religieuze kunstwerken. Albanië kent ook een reeds lange traditie van wijnbouw. Het juiste klimaat en de strategische positie t.o.v. de Middellandse Zee vormen voor vele druivensoorten een ideale plaats om te gedijen. Uiteraard mag een wijnproeverij dan ook niet ontbreken. We vervolgen onze weg richting Tirana, waar we opnieuw verblijven in 5* Maritim Hotel Plaza in Tirana.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Tirana

  We genieten nog van wat vrije tijd voordat wij onze rechtstreekse vlucht naar Amsterdam nemen. Verder met een transferdienst naar de afstapplaatsen.

Diverse hotels Albanië

Kamerbeschrijving

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
• Tirana: 3 nachten in 5* Maritim Hotel Plaza
• Vlora: 1 nacht in 4*-hotel Partner
• Saranda: 2 nachten in 5*-Santa Quaranta Premium Resort of gelijkwaardig
• Berat: 1 nacht in 5*-hotel Colombo

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer