Spanje

Castilië La Mancha & Valencia Premium

 • 10/10/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1895

Bereken uw prijs

Langs een originele reisroute die de rijke Spaanse cultuur en natuur verenigt, ontdekken we de eindeloosheid van de Spaanse Hoogvlakte of meseta in Midden-Spanje. We ervaren het betoverende natuurschoon van Cuenca en omgeving en we leven ons in in de wanhopige strijd van Don Quichot en zijn dienaar tegen het onrecht. Deze regio boogt op een rijke geschiedenis. Versteende getuigen zijn de talloze kastelen en kloosters, de pittoreske dorpjes en de authentiek gebleven historische provinciestadjes. Onze nachtrust beleven we op prachtige locaties. Vanuit de Spaanse Hoogvlakte reizen we naar het b(l)oeiende Valencia, een stad die ons ongetwijfeld zal bekoren! Valencia bult van contrasten tussen oud en nieuw.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet in Paradores

4x verzorgde lunch

alle excursies met PremiumTours Topview

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Madrid en terug Valancia-Brussel met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 19/11/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 450
22B tweepersoonskamer deluxe zeezicht: + € 95/per persoon ( enkel in Parador el Saler)
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Cuenca & de hangende huizen

  Vertrek naar Brussel voor onze lijnvlucht naar Madrid, waar we aan boord gaan van onze PremiumTours TopView en koers zetten richting het zuidwesten en de uitgestrekte vlakte van Castilië. We rijden naar Cuenca, uitzonderlijk mooi gelegen op een smal uitlopend rotsplateau tussen 2 rivieren. Het schilderachtige historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We worden verwelkomd met een prachtig zicht op Las Casas Colgadas oftewel de hangende huizen. We wandelen door het labyrint van hellende straatjes met pastelkleurige, hoge, smalle huizen, langs de Plaza Mayor met het stadhuis en de gotische kathedraal. We verblijven de eerste 2 nachten in de stijlvolle Parador van Cuenca, oorspronkelijk een klooster uit de 16e eeuw, prachtig gelegen met zicht op de rotsheuvel en de hangende huizen.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Windmolens en saffraan

  Vanuit Cuenca maken we een rondrit die ons door het ‘echte’ Spanje brengt, met het kale, stofferige en lege landschap van de Meseta Central. Kenmerkend voor de Spaanse Hoogvlakte zijn de rode bodem, de saffraanproductie en de talloze witte windmolens die ons doen denken aan Don Quichot. In een weids landschap op een kleine heuvel nodigt het schitterende, 15e-eeuwse kasteel van Belmonte uit voor een verrassend bezoek. Na de lunch rijden we een gedeelte van de route waar Don Quichot zijn strijd leverde. Op de terugweg naar Cuenca houden we halt aan het klooster van Uclés. Met z’n indrukwekkende façade is dit klooster zeker een ommetje waard.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Serranía de Cuenca & Teruel

  In de voormiddag rijden we naar een stukje overweldigende natuur in het Spaanse binnenland: de Serranía de Cuenca en de Ciudad Encantada, de betoverende stad. Het is een verzameling van vreemd gevormde rotsen in een bergachtig, door diepe kloven doorsneden bos- en weidegebied dat ieders fantasie weet te prikkelen. We rijden langs de zuidelijke rand van de Serranía de Cuenca naar Teruel. Deze stad pronkt met haar gebouwen in Mudéjarstijl, de kunststijl waarin islamitische en christelijke kunstvormen zijn verweven. Na een eerste korte kennismaking met de stad verblijven we in de Parador van Teruel, een mooi paleisje geïnspireerd op de Mudéjarstijl. Vele ruimtes zijn hier gedecoreerd met marmer, tegels en spitsbogen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Sierra de Albarracín & Teruel

  Na een rustig ontbijt ontdekken we in het desolate landschap van de Sierra de Albarracín één van de mooiste dorpen van Spanje. Albarracín, dat volledig onder monumentenzorg staat, heeft een Moors en christelijk verleden en is een versmelting van twee werelden. Hier bezoeken we het beroemde mausoleum van de Amantes de Teruel en de San Pedrokerk. Ook de kathedraal verdient onze aandacht. In de late namiddag rijden we verder richting Valencia. Dicht bij Valencia ligt de Parador El Saler. Hier verblijven we de volgende 3 nachten. Deze Parador - luxueus en modern ingericht - is gelegen in het natuurreservaat aan de kust en beschikt over een spa.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  B(l)oeiend Valencia

  Het rijke Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. We verkennen uitgebreid de oude stadskern waar we monumenten van verschillende culturen kunnen zien. De gotische stadspoort met haar Serrano-torens wordt beschouwd als de grootste van heel Europa. Eén van de oudste religieuze gebouwen is de kathedraal. Rondom de unieke Mercado Central, een prachtige markthal in jugendstil, genieten we van een vrije lunch. We zetten ons bezoek verder via de Avenida del Marqués de Sotelo. Deze laan met haar mooie bouwwerken leidt ons naar het prachtige Estación del Norte. Eindigen doen we aan de nabijgelegen Plaza del Toros.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Ciudad de las Artes y las Ciencias… Calatrava op zijn best

  We starten onze dag in de drukbezochte ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’. Een wandeling doorheen de spectaculaire, futuristische architectuur brengt ons naar L’Oceanogràfic, de grootste onderwaterdierentuin van Europa. Terwijl we genieten van onze lunch worden we omringd door de verschillende zeeën en hun bewoners. We voorzien voldoende tijd om te genieten van deze pracht. Het Palau de les Arts Reina Sofia – misschien wel het indrukwekkendste, architecturale complex van Calatrava - wordt een
  innemende ervaring.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Typisch Valenciaanse afsluiter

  We eindigen deze verrassende reis aan de Mercado de Colón waar exclusieve cafés en restaurants voor fijnproevers zijn gevestigd. We genieten nog van wat vrije tijd alvorens we naar de luchthaven rijden voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Parador de Cuenca

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Parador de Teruel

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Parador de El Saler

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
11B: éénpersoonskamer deluxe zeezicht
22B: tweepersoonskamer deluxe zeezicht