Duitsland

Nieuwjaar in Oberfranken 'Premium'

 • 29/12/2022
 • Busreis

Vanaf € 1295

Bereken uw prijs

Het einde van 2022 komt dichterbij en velen onder jullie zijn alvast aan het uitkijken naar deze sfeervolle dagen!  Wat hebben we voor jullie in petto?  We plannen een 5-daagse reis naar Bamberg. Oberfranken is het noordelijke deel van Beieren en heeft een grote cultuurhistorische rijkdom.  We gaan in Coburg op zoek naar de roots van vele Europese vorstenhuizen, ook het Belgische en bewonderen het prachtige UNESCO Werelderfgoed in Bamberg. Nürnberg, herrezen uit het puin van de Tweede Wereldoorlog, is nu opnieuw een attractieve stad die u leert kennen tijdens een uitgebreide stadsrondleiding van de Altstadt tot de Reichsparteitagsgelände. Bovendien logeert u in een hotel dat een subliem comfort biedt: een ideale combinatie van gezelligheid, romantiek en klasse. Uiteraard mag een nieuwjaarsconcert niet ontbreken. Kortom we gaan 2023 vreugdevol tegemoet...!

Inbegrepen:

4 x overnachting en uitgebreid ontbijtbuffet

3 x diner

2 x lunch

1 x deelname aan het Silvesterbal op 31.12.2022: gala-buffet, drankenpakket (2 huiswijnen, frisdranken, bier en koffie van 19.00 uur tot 01.00 uur) en middernachtstoast 

1 x ticket in Cat. 1 voor het nieuwjaarsconcert op 01.01.2023

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma: Dom Bamberg, Schloss Ehrenburg, Nürnberg, basiliek Vierzehnheiligen

PremiumTours audioguide 

deskundige begeleiding

BTW, wegen- & verblijftaksen cfr. 24/10/2022

Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
29/12/2022 € 1295
Toeslagen
single kamer 11A: + € 120
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : €  6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Bamberg, idyllisch Beiers stadje

  De weg naar Bamberg biedt ons afwisselende landschappen. Met zicht op de skyline van Frankfurt en via het bosrijke Hunsrück en Spessart bereiken we Bamberg. Bisschopsstad Bamberg is harmonisch verweven met het mooie heuvellandschap aan de boorden van de Regnitz. Deze romantische stad bezit de grootste, nog intacte, middeleeuwse stadskern van Duitsland. Het oude centrum is een verbazingwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie met als meest iconische attractie het Altes Rathaus. Deze zetel van bisschoppelijke macht wordt nog steeds het ‘Rome van Franken’ genoemd. Die indruk krijgen we zeker op de Domplatz, waar de kathedraal en haar vier ontzagwekkende torens geflankeerd worden door de plechtige middeleeuwse en barokke paleizen voor de machtige prins-bisschoppen van Bamberg. Meer dan 1500 geklasseerde monumenten maken van deze unieke stad letterlijk één groot kunstwerk. We betrekken onze kamers in het karaktervolle hotel en maken kort kennis met de historische stadskern van onze verblijfplaats.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Coburg & Vierzehnheiligen

  Na een uitgebreid ontbijtbuffet beginnen we onze eerste daguitstap met een rit door het hart van Oberfranken naar het Oberes Maintal. Opvallend in deze weidse vallei zijn de burchtruïne van Bad Staffelstein, de barokke abdijkerk van Banz en niet in het minst de beroemde basiliek van Vierzehnheiligen. Deze naar ontwerp van Balthasar Neumann gebouwde kerk zullen we een bezoek brengen. Als we de hertogstad Coburg naderen, zien we van ver de hooggelegen Veste; ‘de kroon van Frankenland’. In het centrum trekken de historische Marktplatz, maar vooral ook het prachtige Residenzschloss Ehrenburg, met zijn boeiende koninklijke geschiedenis, onze aandacht. Vele vorstenhuizen hebben hier hun roots: van Queen Victoria tot de Belgische monarchie,… Coburg, het kleine, gezellige stadje met een grote reputatie is echt een bezoek waard!

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Nürnberg & oudejaarsavond

  Vandaag staat één der historisch belangrijkste steden van Duitsland op het programma: Nürnberg, de voormalige vrije rijksstad, waar de keizers hun ‘Rijksdagen’ hielden. Nürnberg was ‘het juwelenkastje’ van Duitsland, een stad van schoonheid en kunst en daarom helaas ook door Hitler uitgekozen tot propagandastad. Elk jaar gingen hier de grote partijdagen door waarvoor Albert Speer een groot complex bouwde, de Reichsparteitagsgelände (Rijkskanselarij) met brede paradelanen en reusachtige tribunes. Langs deze terreinen rijden we de stad binnen. Nürnberg is herrezen uit het puin en de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet van zijn middeleeuwse burcht en binnen zijn oude stadsmuren is het nu een attractieve stad met waardevolle gebouwen en talrijke musea. Na een boeiend geleid bezoek is er nog wat vrije tijd voorzien in de stad. Op oudejaar wacht ons een feestelijke avond met een voortreffelijk gala-buffet. En zodra de klok twaalf uur slaat, klinken we allen op het nieuwe jaar! Alles mooi aangevuld met live muziek. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Nieuwjaarsconcert

  We starten nieuwjaarsdag met een uitgebreid ontbijt. Daarna is het tijd om de benen te strekken tijdens een mooie wandeling in Bamberg. Om 17.00 uur wonen we in de Konzerthalle Bamberg het nieuwjaarsconcert bij. We reserveerden voor u de beste tickets in Cat. 1. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Huiswaarts

  We genieten nog van een rustig ontbijt alvorens we uitchecken en de terugreis aanvatten.

Welcome Hotel Residenzschloss Bamberg

Kamerbeschrijving

Zeer mooie kamers in een stijlvol geheel. 

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Maaltijden

Uitgebreid ontbijtbuffet en een verzorgd restaurant.