Frankrijk

WO II Normandië Premium

 • 20/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 1395

Bereken uw prijs

Deze reis staat geheel in het teken van de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald de Slag om Normandië. We nemen u mee naar de belangrijkste plaatsen en dompelen u onder in de geschiedenis.

Inbegrepen:

5 x diner, overnachting en ontbijt

5 x lunch

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

 inkomgelden volgens programma

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 17/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering.
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 263
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Pont de Normandie & Ranville

  Na het vertrek vanuit onze opstapplaatsen rijden we met de PremiumTours TopView via de Pont de Normandie naar Merville. Hier brengen we een bezoek aan een deel van de Britse sector: de batterij van Merville, de Britse begraafplaats in Ranville en de beroemde Pegasus Bridge en het daarbij gelegen museum. Vervolgens gaat het richting ons hotel 4*-hotel La Ferme de la Rançonnière in Crépon voor diner en overnachting.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  in het teken van de Britse en de Canadese sector

  Vandaag staat in het teken van de Britse en de Canadese sector. We brengen een bezoek aan de stranden Gold, Juno en Sword, evenals de plaatsen Ouistreham en Arromanches, waar we een bezoek brengen aan het 360° museum. Ter plaatse zal ook de functie van de Mulberry-havens besproken worden. Alvorens we terugkeren naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan de batterij van Longues-sur-Mer. Na het diner geeft onze gids nog een lezing over de Slag van Normandië.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Colleville-sur-Mer & degustatie Calvados

  We starten onze dag met een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats van Colleville-sur-Mer. Van hieruit dalen we te voet af naar Omaha Beach. Tijdens de afdaling krijgen we een uitgebreide uitleg over het verloop van de landingen op dit strand. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Overlord museum. Aansluitend genieten we van een degustatie in een Cidrerie, waar we mogen proeven van een heerlijk glaasje Calvados. Als afsluiter van de dag bezoeken we Pointe du Hoc. ’s Avonds volgt het tweede deel van de lezing over de Slag van Normandië.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bayeux

  In de ochtend bezoeken we het monument voor het Airfield B-2. Daarna rijden we door naar Bayeux, waar we een korte rondleiding krijgen over het verleden van de stad tijdens de Slag van Normandië. Na de lunch heeft u vrije tijd om deze mooie, middeleeuwse stad te ontdekken. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Utah beach & St. Mère-Église

  Gelinkt aan operatie Overlord gaan we richting Utah Beach. We bezoeken het strand en het daarbij gelegen Musée du Débarquement, alsook het Airborne Museum in St. Mère-Église en het beroemde kerkje in Angoville-au-Plain. De lunch nuttigen we op een unieke plaats. We sluiten de dag af met bezoeken aan het Dead Man’s Corner museum en als laatste de Duitse begraafplaats in La Cambe.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Villers-Bocage & Honfleur

  Voor we huiswaarts keren, passeren we Villers-Bocage, waar we het verhaal te horen krijgen rond het bloedige treffen tussen Duitse en Britse troepen. We sluiten deze reis af met een heerlijke lunch in Honfleur, het schilderachtige havenstadje in Normandië, alvorens aan te komen bij onze afstapplaatsen. 

4* La Ferme de la Rançonnière

Omgeving

Ligt op een toplocatie 3 km van de Normandische kust in een rustige streek. .

Kamerbeschrijving

Ferme de la Rançonnière biedt traditioneel, luxe verzorgde ingerichte kamers, elk met een eigen badkamer, satelliet-tv en gratis WiFi. Dit hotel is hoog beoordeeld om de comfortabele bedden, de faciliteiten zijn voortreffelijk. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Maaltijden

Het restaurant van Ferme de la Rançonnière serveert regionaal geïnspireerde Franse gerechten en een ontbijtbuffet