Spanje

Extremadura

 • 22/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1995

Bereken uw prijs

De plaatselijke bevolking heeft dan ook lang moeten vechten voor haar bestaan en deze sfeer van karigheid en arbeid vinden we nog steeds terug in de pittoreske dorpjes. In deze onbekende parel van Spanje zijn de geschiedenis, cultuur en natuur groots, en de sfeer authentiek. Extremadura kent een rijke historie: de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten, de Moren zijn er heer en meester geweest, de conquistadores zijn hier geboren. De culturele schoonheid gaat hand in hand met een prachtig landschap: ontzettend puur en nauwelijks aangetast.

Inbegrepen:

7x diner, overnachting en ontbijt

lunch in de Parador van Guadalupe; degustatie van Iberische ham; wijndegustatie in de omgeving van Trujillo; safari in Parque de Monfragüe met lunch

alle excursies met PremiumTours Topwiew

Inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Madrid en terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 15/11/2023

Niet inbegrepen:
 • overige dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 400
22B tweepersoonskamer Deluxe (enkel in Hospes Palacio de Arenale): + € 60/ per persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst

  Vertrek vanuit Brussel met onze rechtstreekse vlucht naar Madrid. Ter plaatse stappen we in de PremiumTours TopView en rijden we naar ons hotel voor de volgende 3 nachten in het centrum van de historische stad Mérida, de Parador de Mérida 4*.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Route van de Iberische ham - Almendralejo

  Vandaag maken we een rit door het mooiste en meest authentieke landschap van Spanje, die ons ook nog eens de geheimen en het genot zal doen ontdekken van de Jamón Ibérico. De bossen, vol honderdjarige eikenbomen, de ’dehesa‘ genaamd, zijn uniek in de wereld en een perfecte habitat voor het Iberische varken. Ook de befaamde tempeliers hebben hier hun sporen nagelaten. Mijlenver van alles en iedereen en in het midden van de dehesa ligt Jerez de los Caballeros, een plaats van strategisch belang en het laatste bolwerk voordat de tempelorde verboden werd. Hier vinden we ook de meest exclusieve producten afkomstig van 100% Iberische varkens die in de ’montanera‘ zijn gegaan. Gedurende deze periode, die loopt van oktober tot midden maart, beleven zij een glorieuze tijd waar ze de kans krijgen zich vrij te voeden met eikels, groen en kruiden en vrij rond te lopen in de dehesa. We bezoeken een bedrijf waar Jamón Ibérico wordt geproduceerd. Uiteraard proeven we van dit kroonjuweel van de Spaanse gastronomie! Almendralejo, de wijnhoofdstad van deze streek, valt dan weer op door de witte straten bezaaid met voorouderlijke huizen en paleizen.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mérida, het Spaanse Rome

  Mérida is één van de grootste en meest belangrijke archeologische plaatsen in Spanje. Het werd destijds bewoond door veteranen uit de Romeinse legioenen. Een wandeling langs dit Romeinse verleden beginnen we aan de Puente Romano, die behoort tot de langste bruggen ooit door de Romeinen gebouwd. We wandelen onder de boog van Trajanus naar het forum, waar de tempel van de godin Diana er nog opvallend intact uitziet. Ook het Romeinse theater en het amfitheater zijn een bezoek waard.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Guadalupe, tempel van de Spaanse cultuur

  Aan de voet van het Sierra de Altamira gebergte ligt Guadalupe, wereldberoemd omwille van het koninklijke klooster
  van Santa María de Guadalupe. Als Mariaheiligdom is het één van de 3 belangrijkste van Spanje, en na Compostela sowieso het voornaamste bedevaartsoord van het land. De geschiedenis gaat terug tot in de 14e eeuw, en het is een uitzonderlijke verzamelplaats van verschillende eeuwen Spaanse religieuze architectuur. We lunchen in de Parador van Guadalupe, wat vroeger het Johannes de Doper hospitaal was, een gebouw uit de 15e eeuw. De volgende 4 nachten verblijven we in het 5* Hospes Palacio de Arenales & Spa.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Op safari in Parque de Monfragüe

  Monfragüe National Park is een ruig gebied in Extremadura, een toevluchtsoord voor zeldzame dieren als de Iberische lynx, de monniksgier en talloze andere roofvogels. In Monfragüe National Park leeft de grootste populatie monniksgieren ter wereld. Het is tegenwoordig één van de paradepaardjes van de Spaanse natuurbescherming, waar niet alleen vogelaars en andere natuurliefhebbers hun ogen uitkijken. Tijdens een unieke safari ontdekken we dit Nationale Park en gaan we dieper in op de prachtige fauna en flora van dit gebied.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Trujillo – wijndegustatie - Cáceres

  Trujillo, de stad van de veroveraars van ‘de Nieuwe Wereld’, is gelegen op een granieten heuvel. Deze goed bewaarde stad heeft haar rijkdom te danken aan de conquistadores. Het centrum wordt bepaald door de imposante Plaza Mayor, waar het gezellig vertoeven is. Rondom dit levendige plein staan verschillende paleizen, patriciërshuizen en arcades, en komen de oude straatjes van de stad samen. Voor ons eerder onbekend, maar men produceert hier ook wijn. De laatste jaren werd er behoorlijk geïnvesteerd en gemoderniseerd door enkele wijnmakers. De ‘Oude stad van Cáceres’ is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en na Tallinn en Praag de derde meest monumentale stad van Europa. Smalle, geplaveide straatjes draaien en klimmen tussen oude stenen muren met paleizen, herenhuizen, bogen en kerken, terwijl de skyline is versierd met torentjes, spitsen, waterspuwers en enorme ooievaarsnesten. Praktisch alle bezienswaardigheden liggen binnen de stadsmuren. Deze gebouwen uit de 15e en 16e  eeuw waren van de welvarende en met pracht en praal overladen conquistadores, en werden opgetrokken in renaissancistische stijl.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Langs groene valleien in het spoor van Karel V

  Plasencia is een oud vestingstadje dat werd gesticht door Koning Alfons VIII. Het is mooi gelegen op een ronde bergtop waar de rivier de Jerte in een diepe kloof omheen loopt. Paleizen, voorouderlijke huizen en belangrijke religieuze gebouwen vormen een unieke, oude wijk. Deze aantrekkelijke buurt met smalle straatjes, romaanse kerken, statige stenen paleizen en bruisende tapasbars is het ontdekken waard. In de namiddag bezoeken we het klooster van Yuste, ook wel bekend als de laatste verblijfplaats van Karel V. Hij liet dit kleine paleis voor hem bouwen vanwege het milde klimaat en het lieflijke, heuvelachtige landschap. Yuste is een tweedelig gebouwencomplex. Het grootste deel bestaat uit het klooster, dat in het begin van de 15e eeuw gesticht werd. Het omvat een kerk, een gotische en plateresco of (Spaans-)  renaissancistische kloostergang, een refter en een slaapzaal. Het kleine deel dateert uit het midden van de 16e eeuw en bestaat uit de woonvertrekken van Karel V. We keren terug langs de prachtige vallei van de Jerte, rijk aan eiken-, kastanje- en vooral kersenbomen. Onderweg stoppen we in Cuacos de Yuste, een authentiek dorp met mooie traditionele huizen, gelegen in de vallei La Vera.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na een rustig ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Madrid voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel.

4* Parador de Mérida

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer

Hospes Palacio de Arenales & Spa

Omgeving

Landelijk gelegen met een mooi uitzicht op ooievaarsnesten en honderden olijfbomen.

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. Ze hebben een eigen badkamer met een badjas en gratis toiletartikelen.

Logies
11A: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer Deluxe 
Faciliteiten
 • receptie
 • bar 
 • restaurant 
 • gratis wiFi 
 • lift
 • familiekamers
 • kluisje
 • wellnesscentrum 
 • zwembad
 • (zonne)terras