Frankrijk

Land der Katharen 'Premium'

 • 03/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1530

Bereken uw prijs

Occitanie is een schitterend stukje Frankrijk met veel historische plaatsen, kastelen, abdijen, grotten en mysteries. In deze regio aan de voet van de Pyreneeën bewonderen we ongerepte landschappen en zijn vooral de kracht en schoonheid van het verleden indrukwekkend. We ontdekken ruïnes van eenzame burchten die als arendsnesten op heuvels en rotsen liggen, en komen meer te weten over het raadsel van katharen, tempeliers, troubadours, Maria Magdalena en de heilige graal. Kortom: reis met ons mee naar deze magische streek in Zuid-Frankrijk.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en continentaal ontbijt

4 x lunch

1 x wijndegustatie

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

rechtstreekse vlucht Brussel-Toulouse en terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 19/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A ( éénpersoonskamer): + € 236
In Chateau Des Ducs De Joyeuse
22B (superieure kamer): + € 104/per persoon
22C (prestige kamer): + € 144/per persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (Vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Toulouse

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Brussel voor de lijnvlucht naar Toulouse. Aan de luchthaven stappen we in de PremiumTours TopView richting Toulouse. Hier maken we een begeleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. Na onze verkenning van de "Roze Stad", zo genoemd vanwege haar kenmerkende terracottakleurige gebouwen, rijden we iets buiten het centrum van Toulouse waar we eerste 2 nachten verblijven in het 4*-hotel Mercure Toulouse Aéroport Golf de Seilh.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Albi, betoverende stad aan de Tarn

  Het oude centrum van bisschopsstad Albi werd gebouwd rond de imposante kathedraal Sainte-Cécile en bestaat uit smalle straatjes, steegjes, winkeltjes en karakteristieke huizen met bruinrode dakpannen. De kathedraal is een meesterwerk van zuidelijke gotiek en werd destijds gebouwd om de macht van de kerk aan te tonen nadat de katharen werden verdreven uit het gebied. In het museum van Albi’s wonderkind Henri de Toulouse-Lautrec treffen we o.a. een grote collectie schilderijen, lithografieën en tekeningen van deze postimpressionistische schilder aan. Het museum is gevestigd in het voormalige 13e-eeuwse bisschoppelijke Palais de la Berbie en is meer dan een bezoek waard! We genieten van een mooi uitzicht vanop de Pont Vieux en maken een leuke wandeling door de binnenstad, waar de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar zijn.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Vestingstad Carcassonne

  Vandaag bezoeken we de oudste burchtstad van Europa: Carcassonne. De stad is ruim 2.000 jaar oud en staat sinds 1997 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Door z’n unieke ligging – op een plateau met fraai uitzicht over de vallei van de Aude – is Carcassonne een feest om te bezoeken. Dit middeleeuwse vestingstadje heeft met zijn 52 torens en twee kilometerslange muren zijn middeleeuwse karakter behouden dankzij de gepassioneerde 19e-eeuwse architect Violet-le-Duc. Schilderachtige, smalle straatjes leiden tot uitzichtpunten, oude waterputten, versterkte buitenmuren en een interessante basiliek gewijd aan St. Nazaire en St. Celce. Hier ontdekken we enkele interessante mystieke details. Verder naar Couiza waar we de komende 4 nachten zullen verblijven in het Château Des Ducs De Joyeuse, gelegen in het hart van de katharen-regio. Dit 16e-eeuwse kasteel bevindt zich aan de oevers van de Aude.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het enigma van Rennes-le-Château

  We beginnen de dag met de verkenning van het mysterieuze Rennes-le-Château. Dit raadselachtige dorp was - en is nog steeds - het begin van een bijzondere reis voor veel nieuwsgierige (onder)zoekers. Toen in de 19e eeuw een plaatselijke priester een schat vond, inclusief - zoals het verhaal gaat - een aantal ketterse documenten, werd Rennes-le-Château het centrum van speculaties voor auteurs en filmmakers van over de hele wereld. Tijdens ons bezoek volgen we enkele aanwijzingen en ontdekken we de historische achtergronden
  van dit bijzondere verhaal, dat onder meer de weg plaveide voor de revival van Maria Magdalena. Na de lunch maken we een korte stop in Alet-les- Bains om verder door de rijden naar Mirepoix. Tijdens onze stadswandeling door dit pittoreske, middeleeuwse, typisch zuidwest-Franse bastidestadje ontdekken wij de charmante vakwerkhuizen en het sfeervolle plein omringd door arcades. Typisch hier zijn de eerste verdiepingen gebouwd op houten overkappingen. De authentieke sfeer is hier goed voelbaar! De rotskerk van Vals domineert het dorpje en is deels uitgehouwen uit een rots. Ze vormt een bijzonder mysterieus en ongewoon geheel en is apart omwille van de schitterende romaanse fresco’s. Uiteraard mag een wijndegustatie niet ontbreken tijdens onze reis. Wij bieden een verscheidenheid aan wijnen aan die de smaakpapillen verwennen en een diep inzicht geven in de Franse wijncultuur.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Montségur & Foix

  In de voormiddag zetten we koers naar de berg Montségur in de Franse Pyreneeën, beroemd vanwege het imposante kasteel boven op de top. Dit kasteel was een bolwerk van de katharen tijdens de middeleeuwen en speelde een cruciale rol in de geschiedenis van het katharisme. Het verhaal van de val van Montségur in 1244, en de brandstapel waarop meer dan 200 mensen om het leven werden gebracht, zal nooit worden vergeten. In de namiddag bezoeken we het indrukwekkende, middeleeuwse kasteel ‘Château de Foix’ dat boven de stad Foix ligt in de Franse Pyreneeën. Het dient als een historische bezienswaardigheid en herbergt het departementale museum. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de stad Foix.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De wilde schoonheid van de Fenouillèdes

  Een mooie treinrit brengt ons van het bergdorp Axat naar het typisch Franse stadje St. Paul de Fenouillet. Onderweg staan we letterlijk even stil bij één van de meest indrukwekkende uitzichten van de Fenouillèdes: het katharenkasteel van Puilaurens, op de berg Ardu, waarvan de vroegste vermeldingen al voor de 10de eeuw werden opgetekend. In de namiddag bezoeken we de idyllische Hermitage Saint-Antoine de Galamus. De unieke grotkapel ligt in een schitterende kloof. De Kloof van Galamus is het adembenemende decor van één van de oudste en meest krachtige plaatsen in de regio. Opvallend bij een bezoek aan de rotskapel is de merkwaardige steen met daarin een ‘Sator-vierkant’ gebeiteld. Galamus is een plek van vergeten geschiedenis, verhalen en legendes. In de namiddag rijden we verder naar het schilderachtige kunstenaarsdorpje Cucugnan. Het dorpje bevindt zich een rustige omgeving te midden van een prachtig landschap en bekend om zijn historische charme en het fictieve verhaal van de pastoor van Cucugnan, populair gemaakt door schrijver Alphonse Daudet.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt vertrekken we richting Toulouse. Hier is er is ook wat vrije tijd gepland alvorens we vertrekken voor de lijnvlucht naar Brussel.

Mercure Toulouse Aéroport Golf de Seilh ****

Omgeving

Het hotel ligt op een prachtige locatie niet ver van de roze stad. 

Kamerbeschrijving

U zult er genieten van alle comfort in kamers met uitzicht op  18-holesgolfbanen …

Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer
Maaltijden

Het hotel verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet. Het hotel heeft een bar en een restaurant dat regionale en Franse gerechten serveert. 

Chateau Des Ducs De Joyeuse

Omgeving

Het hotel bevindt zich in een monumentaal 16e-eeuws  kasteel en beschikt over een gastronomisch restaurant
en een verwarmd buitenzwembad, geen lift. Het ligt in Couiza, in het hart van de Katharen-regio. 

Kamerbeschrijving

Elke kamer heeft een klassieke inrichting en is uitgerust met een televisie en een eigen ruime eigen badkamer.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B: Superieur kamer, grote kamer ingericht in middeleeuwse stijl 35m² met uitzicht op park of rivier.
22C: Prestige kamer, grote kamer ingericht in middeleeuwse stijl, 35m² met uitzicht op park of rivier gelegen
in één van de torens van het kasteel.
Maaltijden

Het hotel beschikt over een gastronomisch restaurant.