Verenigd Koninkrijk

Noord-Ierland Premium

 • 05/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 2495

Bereken uw prijs

Een kustlijn waar u stil van wordt, een rijkdom aan kastelen en oude forten, een land van mythen en legenden… de schoonheid van Noord-Ierland gaat hand in hand met een behoorlijk roerige geschiedenis, rijke cultuur en de oprechte hartelijkheid van de Noord-Ieren. De enorme rust en stilte maakt Noord-Ierland uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. De Giant’s Causeway is een geologisch wonder en bovendien één van de meest bijzondere rotsformaties in Europa. Anderzijds ondergaat Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, een ware metamorfose en straalt een nieuwe dynamiek uit. De tijden van roadblocks en prikkeldraad zijn verleden tijd. We ontdekken raadselachtige steencirkels en grafheuvels en voelen de mysterieuze sfeer die er hangt rond Keltische grafstenen en kloosterruïnes.

Inbegrepen:

8 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

5 x  lunch

1 x afternoon tea in Belfast 

reis en alle excursies met PremiumTours TopView 

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Dublin en terug met Aer Lingus

deskundige begeleiding door Karel Peeters

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 27/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 535
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldig paspoort noodzakelijk 

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging
Opmerking:

plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Noord-Ierland is gewenst

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

Britse pond. 1 GBP = ca. € 1,21

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Boyne Valley

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse vlucht naar Dublin. Aan de luchthaven stappen we in de PremiumTours TopView richting naar Mellifont Abbey, een enorm tot de verbeelding sprekende ruïne, de eerste cisterciënzerabdij in Ierland. De Boyne Valley is met recht beroemd om zijn rijke, vroegchristelijke erfgoed en in Monasterboice zien we religieuze kunst die bij de mooiste van Ierland kan gerekend worden. We vinden hier o.a. het Cross of Muiredach, één van de mooiere hoogkruisen versierd met bijbelse reliëfs, en het Tall Cross, het grootste hoogkruis in Ierland. We rijden naar ons hotel in Newry, het 4* Canal Court Hotel & Spa, waar we 1 nacht zullen verblijven. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Mourne Mountains-Mount Stewart House & Gardens

  Op weg naar Downpatrick doorkruisen we de Mourne Mountains met de hoogste bergen van Noord-Ierland, glooiende hellingen en kristalheldere meren. In de omgeving van Silent Valley loont het de moeite om een korte wandeling te maken en te genieten van de mooie natuur. In de namiddag bezoeken we Mount Stewart House & Gardens, een 18e-eeuws landhuis, gebouwd voor de markies van Londonderry. Het behoort tot één van de mooiere landhuizen in Noord-Ierland waarvan de tuinen en het park met speelse details werden aangelegd. We genieten van een verblijf van 2 nachten in het luxe 4*  Malmaison Belfast, een prachtig verbouwd pakhuis dat wordt beschouwd als één van de beste boetiekhotels in het hart van de stad. Ervaar de perfecte combinatie van historische charme en moderne luxe tijdens ons verblijf.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Belfast

  Lang was Belfast het symbool van de Ierse Burgeroorlog maar nu zien we dat deze stad een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Enerzijds is er het oude Belfast dat opgewaardeerd werd, anderzijds is modernisering troef. Tijdens een stadsrondrit kunnen we in de arbeidswijken Falls en Shankill de recente geschiedenis nog voelen, terwijl het 19e-eeuwse centrum heel wat te bieden heeft. We bezoeken Stormont Palace, het neogotische parlementsgebouw en de zetel van de Noord-Ierse Assemblee. Het is een iconisch symbool van politiek en geschiedenis in de regio. In the Merchant genieten we van een afternoon tea. Daar Belfast de geboortestad is van de Titanic mag een bezoek aan het prachtige museum gewijd aan dit legendarische schip niet ontbreken.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Causeway Coastal Route

  Via Larne, de toegangspoort tot de Glens of Antrim, de valleien met kustdorpen, die tijdens de laatste ijstijd door gletsjerwerking zijn ontstaan, bereiken we de Causeway Coastal Route en zetten koers naar het kustplaatsje Carrickfergus. Het 12e-eeuwse Romaanse kasteel aan de kant van de haven, compleet met valhekken, kanonnen en een huiveringwekkende kerker, deed tot aan de Tweede Wereldoorlog dienst en bleef zo meer dan 800 jaar “actief”. We brengen een bezoek aan de mooie ommuurde tuin van het kasteel van Glenarm, één van de oudste landgoederen van Ierland. Vanaf Ballycastle worden we getrakteerd op prachtige vergezichten, overweldigende natuur en bijzondere plekken. Iets landinwaarts ligt één van de meest gefotografeerde locaties van Noord-Ierland, de Dark Hedges, een dreef van oude beukenbomen waarbij de takken op een zeer kunstige manier met elkaar verweven zijn. We overnachten in het bekroonde hotel 4*S The Bushmills Inn, echter niet vooraleer we de oudste whiskeystokerij ter wereld, de Old Bushmills Distillery hebben bezocht en ‘geproefd’. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Bushmills-Londonderry

  De route over het rotsplateau herbergt een bijzonder natuurverschijnsel aan de noordoostkust van Noord-Ierland, de Giant’s Causeway: een rotsformatie bestaande uit meer dan 40 000 zeshoekige basaltzuilen die meer dan 60 miljoen jaar geleden zijn ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting. Een echt natuurwonder van een grootse schoonheid. Na enkele mooie fotostops op de route bereiken we Londonderry de stad waar men geleidelijk aan de periode van ‘The Troubles’ achter zich probeert te laten. Allerlei gedenktekens, standbeelden, muurschilderingen en plakkaten herinneren ons aan de eeuwenlange strijd en de roerige geschiedenis van deze ommuurde stad. De volgende 2 nachten verblijven we in het 4* Redcastle Hotel, een prachtige locatie aan het water, met uitzicht op Lough Foyle. Het hotel is gelegen op het schiereiland Inishowen in Moville. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Inishowen

  Het noordelijkste puntje van Noord-Ierland is te vinden op het schiereiland Inishowen. De prachtige route voert ons langs Buncrana, de badplaats waar veel inwoners van Londonderry ’s zomers verkoeling zoeken. Net buiten Buncrana brengen we een bezoek aan het mooie en strategisch gelegen Fort Dunree, waar we kennismaken met de militaire geschiedenis van het verdedigingswerk en de kustbatterij. Iets verderop passeren we Mamore Gap, een smalle pas die een verrassend mooi uitzicht biedt op o.a. Malin Head. Dit is Noord-Ierland op zijn mooist. Op de terugweg naar ons hotel brengen we een bezoek aan het majestueus gelegen ringfort Grianán of Ailigh.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Glenveagh National Park & Slieve League Cliffs

  Glenveagh National Park behoort tot één van de 6 Nationale Parken van Ierland. Het park, met onder meer de grootste edelhertenpopulatie van Europa, is aangelegd rondom Glenveagh Castle, dat uitkijkt op een groot meer, een betoverende plek. We vervolgen onze reis door verlaten heidevelden naar Glenties voor onze lunch. In de namiddag staat één van de spectaculairste natuurlijke attracties van Noord-Ierland op het programma, de Slieve League Cliffs... woeste kliffen van meer dan 600 m hoog behoren tot één van de hoogste van Europa en bieden een adembenemend uitzicht. Verder naar Donegal waar we de volgende 2 nachten verblijven in het 4* Mill Park Hotel.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Dartry Mountains, Carrowmore Megalithic Cemetery & Florence Court

  Op weg naar Sligo passeren we Benbulben, een imposante tafelberg van de Dartry Mountains en Drumcliff waar we op het plaatselijke kerkhof het graf van W.B. Yeats, de befaamde Ierse dichter, schrijver en nobelprijswinnaar, bezichtigen. De grootste en één van de meest belangrijke megalithische locaties in Europa vinden we terug in het Carrowmore Megalithic Cemetery, een grafveld bestaande uit ongeveer 60 verschillende steencirkels met dolmen. In de namiddag brengen we een bezoek aan  Florence Court, dit is een 18e-eeuws landhuis in het graafschap Fermanagh, bekend om zijn prachtige architectuur, formele tuinen en het omliggende landschap. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na ons ontbijt bezoeken we de Abdij van Kells. Dit is een historisch kloostercomplex dat teruggaat tot de 9e eeuw. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, met prachtige ronde torens en hoogkruisen die getuigen van de vroegchristelijke Ierse kunst en architectuur. Met weemoed vertrekken we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar Brussel, met prachtige herinneringen aan Noord-Ierland: een land doordrenkt van geschiedenis, omarmd door betoverende landschappen en met de warmte van zijn gastvrije bevolking.

Diverse hotels Noord-Ierland

Kamerbeschrijving

We selecteerden voor u tijdens deze rondreis de betere verblijfshotels.

• 1 nacht in 4* Canal Court Hotel & Spa
• 2 nachten in 4* Malmaison Belfast NIEUW
• 1 nacht in 4*S The Bushmills Inn
• 2 nachten in 4* Redcastle Hotel NIEUW
• 2 nachten in 4* Mill Park Hotel


Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer